• Geen oplossing voor uitbreiding hockey, maar gemeenteraad houdt er wel aan vast. (foto RBF)

Geen oplossing voor uitbreiding hockey, maar gemeenteraad houdt er wel aan vast

1-9-2021 | Sleutelstad laat weten dat de Leidse gemeenteraad dinsdagavond (30-8) heeft gesproken over de brief aan de raad waarin sportwethouder Dirkse drie varianten presenteert waar de Leidse hockeyclub Roomburg alsnog een vierde wedstrijdveld kan krijgen. Zeven insprekers lieten de raad weten dat ze nog steeds niets van die plannen moeten hebben.

Op verzoek van de Leidse gemeenteraad heeft het college de afgelopen periode onderzocht waar de Leidse hockeyclub Roomburg alsnog een vierde wedstrijdveld kan krijgen. Die zoektocht leidde kort voor de zomervakantie tot een brief aan de raad waarin sportwethouder Dirkse drie varianten presenteerde. Dinsdagavond sprak de gemeenteraad over die brief. Maar niet voordat zeven insprekers de raad lieten weten dat ze nog steeds niets moesten hebben van de plannen.

De insprekers waren geen onbekenden voor de raadsleden. Buurtbewoners, de Vrienden van het Roomburgerpark en de Stichting Leiden Oogst die aan de Cronesteinkade stadstuinderij Het Zoete Land bestiert en daar graag wil uitbreiden. Ook huisarts Birnie, die het initiatief nam voor het referendum dat in maart van dit jaar is gehouden, liet weer van zich horen: “Aan alle hoofdthema’s die bij het referendum speelden, wordt nu weer voorbij gegaan. En het is net als het corona-virus. de nieuwe varianten zijn alleen maar schadelijker .”

U kunt hier het hele bericht lezen.

Bron Sleutelstad.nl