• Gezamenlijke regenopvang (fotoMarjolein Fontijne) )
  • Gezamenlijke regenopvang (foto Robert Kloosterman)
  • Gezamenlijke regenopvang (foto Robert Kloosterman)

Gezamenlijke regenopvang

27-6-2021 |Onze boomspiegeltuintjes staan volop in bloei. De planten hebben af en toe water nodig, maar niet iedereen heeft een goede plek voor een regenton. Zo kwamen we op het plan om in het pad tussen de huizen aan de Lorentzkade (tussen nummer 46 en 45) een gezamenlijke regenopvang te maken.

Met subsidie van Fonds1818 schaften we twee Kilian regenzuilen aan van elk 400 liter. Ze kwamen mee met de buurt-bestelling. Op een warme zondag moest het gebeuren; de tonnen aansluiten. Met veel koffie, aanloop en deskundige hulp van buurjongen Bas lukte dat prima. De zon kwam erbij en dezelfde avond viel genoeg regen om te kunnen concluderen dat de imposante regenzuilen zich snel vullen.
Vanaf nu kunnen we regenwater tappen en direct de tuintjes watergeven. Zo dragen we bij aan het milieu (geen drinkwater verspillen), zorgen we goed voor de planten en kunnen we nog even kletsen ook.
Gezamenlijke initiatieven zijn goed voor contact in de straat of buurt. Wie zelf een idee heeft kan ook een poging wagen bij Fonds 1818 voor een bijdrage.

Joanne van der Leun