• Tentoonstelling Otto Aalbersberg
  • Tentoonstelling Otto Aalbersberg

Tentoonstelling Otto Aalbersberg

Vanaf heden tot 5 juli 2021 is in De tuin van de smid de tentoonstelling van Otto Aalbersberg te zien.
Als hij op pad gaat met zijn camera komen de ideeën vanzelf. Wat Otto (1977) gaat tegenkomen weet hij meestal niet, maar zijn fantasie en fijne kijk op de dingen die er om vragen om in beeld gevangen te worden, laten hem doorgaans niet in de steek. Altijd gewapend met zijn camera laat hij graag het onbekende op zich af komen.

Zijn scherpe blik op dingen die anders zijn en/of waar een verhaal in zit legt hij graag vast. Schieten met scherp zoals hij dat noemt. Toepasselijker kan de naam van zijn website dan ook niet zijn; “OttoShoot.nl”.
Zo schiet hij vanuit de auto beelden voor zijn “snelwegfotografie”, de stoere broer van de “straatfotografie”. Met dit werk is hij tevens ook prijswinnend geweest bij de Nikon/NRC fotowedstrijd. Het zijn krachtige foto’s met veel snelheid in een rauwe vorm. Hierbij is zijn beleving van het moment belangrijk maar even goed de vlakverdeling en het lijnenspel.

Zijn serie “Aphrodite” kwam tot leven tijdens een bezoek aan het strand van Paphos op Cyprus. Op de juiste plek, op het juiste moment, terwijl hij al met zijn camera in het water rondliep... daar dook ze op. De lucht en zee waren al zo mystiek. Alles viel samen. De fotograaf heeft haar betrapt.
Het maken van fotoseries is het meest aan hem besteed. Beelden versterken elkaar en kunnen de beleving en de fantasie beter prikkelen. Portretten van oude Italiaanse mannen, lege straten in Sicilië̈en straatfotografie uit Parijs, de veelzijdigheid tekent zijn talent.

Deze expositie komt voort uit een samenwerking met Monique Holswilder. Voor meer info over (kopen van) het werk, neem contact op met Monique: moniqueholswilder@hotmail.com
De expositie is van heden tot 5 juli te bezoeken.
Op de dagen dat de zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten, is de expositie helaas niet te bezichtigen. Wil je er zeker van zijn dat je de expositie kunt komen bekijken, bel dan even met De tuin.

De tuin van de smid
Polderpad 8
2322 LB Leiden
071 - 7501796
www.detuinvandesmid.nl