• Hulp gevraagd bij promotie! (foto RBF)

Verdere uitrol 'Ieder huis een regenton!'

1-6-2021 | Er zijn al minstens 40 regentonnen aangeschaft (collectief of individueel) sinds de start van de regenton-actie eind april. De Groengroep krijgt veel positieve reacties op het buurtinitiatief: de actie voorziet duidelijk in een behoefte en geeft buurtgenoten net het laatste zetje om een ton aan te schaffen.

Dankzij mond tot mond reclame en andere publiciteit gaat het project nu steeds meer leven in onze wijk. We krijgen zelfs al aanvragen uit andere wijken die ook een actie op willen zetten met de probeercollectie (de Zeeheldenbuurt, Vogelwijk en Roomburg/Meerburg).

Draagt u ook een steentje bij aan uitrol regenton-actie?
We hopen dat het initiatief de komende periode verder uitgroeit en doen daarvoor een beroep op iedereen:

  • Maak het initiatief bekend via appgroep straat/of via persoonlijke gesprekken
  • Probeer met de regeling '€ 100 voor 1.000 liter!' en de voordelen van een collectieve bestelling buren te enthousiasmeren voor een ton
  • Vraag subsidie aan bij Fonds 1818 voor regentonnen voor gemeenschappelijk gebruik
  • Verwijs naar alle informatie op deze website
Toelichting op collectieve bestelling
Tot slot: het maakt de Groengroep niet uit waar u een ton bestelt. Het is heel sympathiek dat buren aansluiten bij een collectieve bestelling omdat zij de Groengroep daarmee willen belonen voor hun initiatief, maar dit idee berust op een misverstand. De Groengroep heeft geen enkel financieel belang bij welke bestelling dan ook. Als u de Groengroep wilt steunen, doet u dat het beste door bij te dragen aan de promotie van het initiatief, zodat het doel "ieder huis een regenton! inderdaad wordt behaald.
Doet u mee?

De berichtgeving op deze website ligt even stil tot 25 juni, maar achter de schermen blijven we werken aan ons doel: 'Ieder huis een regenton!'