• Foto: pr Tuin van de Smid

Herhaling workshop Kokedama maken bij De tuin van de smid

12-5-2021 | Wegens groot succes van de workshop op 9 mei, hierbij in reprise:
Op zondag 13 juni, kun je bij De tuin van de smid kokedama’s komen maken. Een kokedama is een ‘mosbal’ waar een plantje op groeit en kan als decoratie worden opgehangen in huis. De workshop begint om 12 uur (c.q. 13/14u) en duurt iets minder dan een uur.

De kokedama komt oorspronkelijk uit Japan. Daar noemen ze het ook wel de poor man’s bonzai. Potten waren vroeger niet voor iedereen te betalen. En voor een kokedama heb je alleen maar mos nodig en iets waarmee je het mos om de kluit van de plant kunt binden. Om te zorgen dat de plant genoeg water krijgt leg je de mosbal af en toe in een badje water.

De workshop vindt buiten plaats. Alle materialen voor twee kokedama’s en een kopje koffie of thee zijn inbegrepen in de prijs. Zondag 6 juni is de laatste dag dat er kan worden ingeschreven. Dan moeten er genoeg inschrijvingen binnen zijn om het door te laten gaan, Mocht er juist erg veel animo zijn, dan wordt er een tweede en een derde tijdstip geopend voor inschrijving (13 en 14u). De workshop wordt gegeven door MH Goudvis.

 • Wanneer
  Zondag 13 juni, 12 – 13 uur/ 13-14 uur/ 14-15 uur
 • Bijdrage
  €27,50 (inclusief materialen en een kopje koffie of thee)
 • Aanmelden
  via de webwinkel van De tuin van de smid. www.detuinvandesmid.nl - ga naar de winkel en kies Cadeau’s. (Bij afrekenen kies je 'Afhalen').
  Daarmee meld je je aan voor de workshop.
Schrijf je in vóór maandag 7 juni.

Corona: mocht de workshop geen doorgang kunnen vinden vanwege de Corona-maatregelen of vanwege het weer, dan wordt de workshop verzet. Hetzelfde is van toepassing als er te weinig aanmeldingen zijn.