• Koningsdag gaat feestelijk digitaal

Koningsdag gaat feestelijk digitaal

7-4-2021 | De Oranje Vereniging Leiden organiseert Koningsdag 2021 anders dan de traditionele fysieke viering van Koningsdag. Het wordt een feestelijke digitale viering! Het programma bestaat uit verschillende wedstrijden waaraan Koningsdagfans van alle leeftijden kunnen deelnemen!
Het Koningdagprogramma zal plaatsvinden via www.sleutelstad.nl/tv, Ziggo kanaal 46 (KPN kanaal 1412). De liveshow vindt plaats op Koningsdag van 14.30 – 16.45 uur met prijsuitreikingen én het nationale proostmoment.

Programma onderdelen Koningsdag 2021

Kleurwedstrijd
Voor de jongste Koningsdagfans is er een echte Oranje kleurplaat ontworpen door de Leidse kunstenaar Pieter Onderwater. De mooiste kleurplaten krijgen uiteraard een prijs! De kleurplaat kan via https://www.oranjeverenigingleiden.nl/kleurplaten gedownload worden en kan tot 23 april a.s. worden ingezonden via dezelfde website of per post opgestuurd worden naar het hieronder vermelde correspondentieadres. Pieter zit in de jury om de mooiste kleurplaat te beoordelen. De prijswinnaars worden op 27 april a.s. tijdens de liveshow op Sleutelstad bekend gemaakt!

Leiden’s Got Talent
Leiden krijgt dit jaar een echte Leidse Talententshow!
Zing jij altijd de sterren van de hemel onder de douche? Ben jij de nieuwe Mozart, Patrick Swayze of Candy Dulfer? Of heb jij een ander gaaf talent wat jij wilt laten zien?
Dan is dit je kans! Op Koningsdag 2021 organiseert de OVL de grote Leidse talentenjacht Leiden’s Got Talent, powered by Rockschool Leiden.

Deze talentenshow is voor álle leeftijden en álle verschillende talenten. Om deel te nemen upload je een filmpje op YouTube en deel je de link op https://www.oranjeverenigingleiden.nl/leidensgottalent.

Je hoeft dus niet fysiek op te treden. Je inzending wordt beoordeeld door een professionele jury.
Inzenden kan tot uiterlijk vrijdag 23 april a.s.

Voorwaarden voor deelname

  • Een filmpje van maximaal 5 minuten
  • Selecteer bij de inzending binnen welke categorie (zang, dans, instrument of ludieke act) jouw optreden valt
  • Er is geen leeftijdsgrens
  • Uploaden op YouTube (als mov- of mp4-bestand) kan openbaar of verborgen
Fotowedstrijd
Ook vindt dit jaar een Leidse Fotowedstrijd plaats, ‘Oranje Leiden’. Ben jij een Leidenaar met een hart voor de stad? Doe dan mee! Maak een mooie en originele foto van onze prachtige stad met daarin een oranje detail verwerkt. Lever je foto in via https://www.oranjeverenigingleiden.nl/fotowedstrijd of via instagram #OranjeLeiden en maak kans op een leuke prijs. Inzenden kan tot uiterlijk 23 april a.s.

De mooiste foto’s zullen op Koningsdag terugkomen in het digitale programma via Sleutelstad TV. De jury, met onder andere de bekende Leidse fotograaf John Brussel, kijkt wie onze stad het mooiste heeft vastgelegd!

Voorwaarden voor deelname
  • De foto is in de stad Leiden gemaakt
  • Deelname is voor alle leeftijden
  • Er een oranje kleur/detail in de afbeelding te zien
  • De foto is in 2021 en door de inzender zelf gemaakt.
We zien graag jullie inzendingen tegemoet en hopen jullie (digitaal) te zien op 27 april a.s.!

Vragen
Mochten er nog vragen zijn over bovenstaand programma of de verschillende onderdelen, dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.