• Afbeelding: Sleutelstad.nl

Factcheck Sleutelstad: Kost hockeyveld 4,4 miljoen?


20-2-2021 | Wij houden u op onze website zoveel mogelijk op de hoogte van wat er over het voor onze wijk zo belangrijke referendum wordt gepubliceerd in andere media. Deze keer de factchecking van Sleutelstad.
Wekelijks trekt Sleutelstad beweringen over het plan na. In deze factcheck: kost een hockeyveld 4,4 miljoen? Het simpele antwoord is: nee. Een hockeyveld kost geen 4,4 miljoen euro. Ook niet de aanleg van het geplande vierde hockeyveld voor de Leidse Hockey Club Roomburg. In het voorstel heeft de gemeente een kostenpost van ongeveer 800.000 euro opgenomen voor het nieuwe kunstgrasveld.

Toch gebruiken tegenstanders van het plan de slogan ‘geen 4,4, miljoen voor plastic groen’. Waar komt dit bedrag dan vandaan? De totale kosten voor het plan zijn 4,4 miljoen euro. Daar vallen ook onderdelen als een nieuwe speeltuin, een Atletic Skills Model veldje, nieuwe bomen en de aanpassing van de verkeersituatie onder. Of zoals de gemeente het noemt: voor de ontwikkeling van ‘een groen ontspannen en sportief Roomburgerpark’.
Lees het hele artikel via onderstaande link.