• Campagnes vóór en tegen wijksportpark kunnen van start

Campagnes vóór en tegen wijksportpark kunnen van start

12-2-2021 | Sleutelstad bericht dat zowel de Leidse Sportfederatie en Hockeyclub Roomburg  als de Vrienden van het Roomburgerpark en de Bomenbond geld hebben gekregen van de gemeente Leiden  om campagne te kunnen voeren. Ook voor neutrale campagnevoerders is geld beschikbaar gesteld.

De Leidse Sportfederatie en Hockeyclub Roomburg hebben geld van de gemeente Leiden gehad voor hun campagnevoorstellen om voorstanders te winnen voor de herinrichtingsplannen die de gemeente Leiden heeft gemaakt voor het Roomburgerpark. Daarin wordt het Roomburgerpark een wijksportpark met onder andere een extra hockeyveld.
Maar ook voor een tegencampagne is budget beschikbaar gesteld voor acties van de Vrienden van het Roomburgerpark en de Bomenbond Rijnland. Beide organisaties willen het park groen houden. De Bomenbond zal een animatie en een infographic laten maken.

Neutrale campagnes komen er ook. Zo krijgt Sleutelstad geld voor een factcheck waarin de beweringen van voor- en tegenstanders tegen het licht worden gehouden en ook voor een televisiedebat rond het referendum. Ook de Lorentzschool heeft geld gevraagd en gekregen voor een neutrale campagne.

Lees het hele artikel.

Bron: Sleutlstad.nl | Chris de Waard